Hét Concept

Het concept van een hotel gericht op een jong publiek faciliteert de Achterhoekse bedrijven in het boeien en binden van het broodnodige jong talent.

De ambitie
is om een niet standaard kamervoorziening of woonruimte voor jongeren neer te zetten. Het wordt een inspirerende omgeving, waar jongeren onbezorgd kunnen ontmoeten, werken, leren, ontspannen en verblijven. Het ambitieuze plan is om een duurzaam high-tech hotel te realiseren gericht op een jonge doelgroep; het hotel van de toekomst.

City Lofts

De 80 hotelappartementen worden hippe ruimtes waarin alle gemakken terug te vinden zijn, zodat de doelgroep onbezorgd haar stage- en afstudeer / startersfunctie kan uitvoeren. Er zal een gelijkwaardige verdeling tussen short- en longstay appartementen worden gemaakt. Een volledig gemeubileerde omgeving, een loftruimte, waarin men kan verblijven, slapen, koken en douchen. Naast gratis supersnel wifi hebben hotelgasten een 24-uurs wasserette met wasmachines en drogers tot hun beschikking en krijgen gasten een fitness- en een Arriva abonnement en een Specialized fiets tot hun beschikking.

Living Labs

In Stadshub komt een open living lab waar diverse maatschappelijke en bedrijfsmatige vraagstukken aangepakt worden door groepen studenten. Hierbij laten de betrokken onderwijsinstellingen door middel van afstandsonderwijs het onderwijs zoveel mogelijk midden in de maatschappij dicht bij het vraagstuk plaatsvinden. Vanzelfsprekend spelen ICT en smart media bij deze didactisch aanpak een belangrijke rol. Studenten wonen, werken en volgen de “reguliere” opleiding op de plek waar het vraagstuk afspeelt. Er zijn hierover verschillende gesprekken geweest met de Universiteit Twente en de HAN. Er is bijvoorbeeld samen met de HAN de ad opleiding smartindustry ontwikkeld welke volledig plaatsvindt bij bedrijven. Maar zo kan er ook gedacht worden aan opleidingen rondom het inrichten van de openbare ruimte of opleidingen welke aansluiten op de vraagstukken uit de Agri business.

De wens is om de living lab ook in te zetten voor jonge ondernemers. Living lab biedt de mogelijkheid om hun product of dienst uit te laten proberen in de ‘realiteit van de industrie’. Op deze manier worden ondernemers met goede ideeën uitgenodigd om in de Achterhoek een belangrijke rol in te vullen. Hierdoor ontstaat er een interessante kruisbestuiving tussen de jonge student, de start-up en het bedrijfsleven. Belangrijk hierbij is dat start-ups een eco-systeem ervaren, waarbij het living lab meer is dan een playground. Achterhoekse (oud) ondernemers kunnen via dit living lab hun kapitaal, kennis en netwerk aanwenden om als een venture capitalist of adviseur te fungeren naar de start-ups.

Food & Meet

In de lounge op de begane grond kun je overdag werken, zelfstandig of met een groepje, maar kun je ook ontbijten, lunchen, borrelen of ’s avonds lekker uiteten. Het hotel beschikt daarnaast over flexibele vergaderruimtes, waar zakelijke afspraken gehouden kunnen worden. Maar waar ook bedrijven en overheden terecht kunnen om in contact te komen met de doelgroep en op een laagdrempelige wijze te klanken met de jongeren. Ook komt er de thuiswinkel, een Food winkel die alles verkoopt voor het bereiden van een maaltijd op de hotelkamer of thuis.

Ruimte voor talent

Doelgroep

Met het concept van een jongerenhotel denken wij te voldoen aan deze behoeften en wensen en derhalve een onderscheidend concept in handen te hebben om de Achterhoekse bedrijven te faciliteren in het boeien en binden van het broodnodige jong talent. Het betreft een ambitieus project met durf en lef, wat past binnen de Achterhoekse filosofie om dé stage-, trainee- en afstudeerregio van Nederland te worden.

Dit nieuwe hotelconcept geeft ook invulling op de vraag van de gemeente naar meer hotelvoorzieningen. Vanuit de hotelcapaciteit bij zowel de zakelijke als de niet-zakelijke gast is er behoefte aan short en long stay hotelappartementen. Concepten als AirBnB en Wimdu worden verguisd, tegelijkertijd is het type accommodatie dat zij bieden razend populair en voldoet aan de behoefte van de gebruiker. Het gevolg is dat steeds meer hoteliers inspringen op deze markt. Je ziet dit terug in kleinschalige concepten als Yays en Zoku, maar ook in de hotelappartementen en suitehotels van grote ketens. De nieuwe gebruiker is voornamelijk op zoek naar comfort, services en een goede locatie.

Roofterrace

Het ultieme gevoel van geluk ga je krijgen Stadshub. Hier drink je lekker een biertje, staat ‘s-zomers de bbq aan en spreek je af met je vrienden.  Daarnaast kun je met je vrienden genieten van het mooie uitzicht over de bossen van natuurpark Koekendaal en stadion de Vijverberg.

Werkruimte

In de zijkant van de plint is er ruimte voor kantoor- en vergaderruimte. Huurders hiervan hebben als doelgroep de jonge talenten en aansluiting met het hotelconcept van Stadshub. Het hotel biedt namelijk op een laagdrempelige wijze de mogelijkheid aan om in contact te komen met jonge talenten; dichterbij het vuur kom je niet in de Achterhoek.

Locatie

Stadshub wordt gerealiseerd tussen het Centraal Station Doetinchem en de papierfabriek. In januari 2017 wordt begonnen met de sloop van bestaande gebouwen. Medio 2018 drinken we een biertje op het dakterras op de 6e verdieping.

Hotelappartementen
en hotelservices

De hotelappartementen worden hippe ruimtes waarin alle gemakken terug te vinden zijn, zodat de doelgroep onbezorgd haar stage- en afstudeer / startersfunctie kan uitvoeren. Er zal een gelijkwaardige verdeling tussen short- en longstay worden gemaakt.

Een volledig gemeubileerde omgeving, een loftruimte, waarin men kan:

  • verblijven,
  • slapen,
  • koken,
  • douchen.

Naast gratis supersnel wifi hebben hotelgasten een 24-uurs wasserette met wasmachines en drogers tot hun beschikking en krijgen gasten een fitness- en een Arriva abonnement en een Specialized fiets tot hun beschikking.

Ontwikkeling in co-creatie

De uitdaging is om gezamenlijk met de gebruiker het hotel te ontwikkelen. Niemand anders dan de doelgroep weet beter hoe hij of zij het gebouw en de inrichting daarvan wilt zien. Op dit moment is ARX Architecten druk bezig de landmark van de Achterhoek te ontwerpen!

High-tech en Duurzaam

Belangrijke voorwaarden zijn dat het gebouw duurzaam en high-tech moet zijn, hetgeen past binnen de filosofie van Smart Industry. Met high-tech bedoelen wij dat het gebouw en bijbehorende faciliteiten aan moet sluiten op de huidige technische ontwikkelingen, daarbij valt te denken aan het Internet of Things. De hotelgast dient zo optimaal en efficiënt mogelijk bediend te worden. Met duurzaam doelen wij naast een ‘groen’ gebouw en groene omgeving op het voldoen aan de normen van GPR en energieprestatie, ook zal het aan moeten sluiten bij de behoefte aan de mogelijkheden rondom de circulaire economie.